Το καλοκαίρι πλησιάζει και η σκέψη της θάλασσας έρχεται όλο και πιο κοντά στο μυαλό μας. Πόσο μάλλον ένα καλοκαιρινό τραπέζι με γευστική γαριδομακαρονάδα και τη συνοδεία δροσερού καλού κρασιού. Αν κατά καιρούς έχετε αναρωτηθεί με τι είδους κρασί μπορείτε να συνοδέψετε τη γαριδομακαρονάδα σας, οι συνδυασμοί ποικίλουν ανάλογα με το γευστικό προφίλ του πιάτου και τον τύπο του κρασιού.
Kόκκινο κρασί για γαριδομακαρονάδα
Το κόκκινο κρασί ταιριάζει με τη γαριδομακαρονάδα παρά τα όσα ακούγονται από πολλούς. Οι γνώστες του είδους δίνουν μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιλογή. Το κόκκινο κρασί από μόνο του έχει έντονη οξύτητα ενισχύοντας την απόδοση πλούσιων και γεμάτων γεύσεων όπως της κόκκινης σάλτσας με θαλασσινά. Ένα κρασί με έντονα αρώματα και γεμάτο σώμα, όπως ένα Merlot εξισορροπεί άρτια αυτό το τόσο γευστικό πιάτο.
Λευκό κρασί για γαριδομακαρονάδα
Τα λευκά κρασιά αποτελούν τον πιο συχνό συνδυασμό για πιάτα με γαρίδες και ζυμαρικά. Ελαφριά και δροσερά λευκά κρασιά με γεμάτο σώμα και φρουτώδεις γεύσεις όπως ένα Chardonnay ή Μοσχοφίλερο, μπορούν να συνοδέψουν ένα πιάτο όπως η γαριδομακαρονάδα με λευκή κρεμώδης σάλτσα σκόρδου. Η φρεσκάδα των λευκών κρασιών αναδεικνύει το γευστικό προφίλ αυτού του πιάτου.
Ροζέ κρασί για γαριδομακαρονάδα
Τα ροζέ κρασιά μπορούν επίσης να συνδυαστούν άρτια με πιάτα ζυμαρικών με γαρίδες. Το μυστικό βρίσκεται περισσότερο στα υλικά παρασκευής της σάλτσας με τις γαρίδες παρά στα ζυμαρικά. Όσα περισσότερα μπαχαρικά και μυρωδικά χρησιμοποιούνται στη σύνθεση της σάλτσας, τόσο μεγαλύτερη είναι η επίγευση που προσφέρει ένα δροσερό ξηρό ροζέ κρασί. Για παράδειγμα μία φιάλη Ροζέ Pinot Noir είναι εξαιρετική επιλογή λόγω της υψηλής οξύτητας και του μετρίου σώματος του
Διαβάστε επίσης: κρασί για δώρο
Χαρακτηριστικά που θα αναζητήσετε για το ταίριασμα κρασιού με ζυμαρικά με γαρίδες
Έχει έρθει η ώρα να συνοδέψετε τη γαριδομακαρονάδα με ένα ποτήρι κρασί αλλά δεν είστε σίγουροι για την επιλογή σας ανάμεσα σε κόκκινο, λευκό η ροζέ κρασί. Ανεξάρτητα ποικιλίας κρασιού, μπορείτε να λάβετε υπόψιν σας τα παρακάτω χαρακτηριστικά.
-
Ξηρότητα
Για αναδειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα των θαλασσινών προτιμήστε ένα κρασί που είναι ιδιαίτερα ξηρό.
-
Μέτριο ή ελαφρύ σώμα
Τα ζυμαρικά με γαρίδες όντας ένα αρκετά περίπλοκo γευστικά πιάτο, χρειάζονται και το κατάλληλο συνοδευτικό για να ολοκληρώσετε την γευστική σας εμπειρία. Προτιμήστε ένα κρασί μετρίου είτε ελαφριού σώματος για πιο μακρά επίγευση στον ουρανίσκο σας.
-
Λεπτή οξύτητα
Οι γαρίδες ως θαλασσινά κατά κύριο λόγω συνδυάζονται με έντονες σάλτσες. Επομένως, όσο πιο ελαφριά είναι η οξύτητα του κρασιού που θα επιλέξετε, τόσο περισσότερο θα αντιληφθείτε το γευστικό προφίλ αυτού του πιάτου.
-
Φρουτώδης γεύση
Χυμώδης κρασιά με αρώματα φρούτων μπορούν να απογειώσουν ένα αρκετά περίπλοκο πιάτο όπως τα ζυμαρικά με γαρίδες, είτε επιλέξετε κόκκινη ή κρεμώδης λευκή σάλτσα.
Κορυφαία κρασιά για μακαρόνια με γαρίδες
Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις προτάσεις μας για να συνοδέψετε την γαριδομακαρονάδα σας:
1. Chardonnay: Μία απόλυτα αρωματική ποικιλία κρασιού που αναδεικνύει την πλούσια και γεμάτη γεύση μιας κρεμώδης γαριδομακαρονάδας.
2. Sauvignon Blanc: Κρασί φυτικού χαρακτήρα και μετρίου σώματος που συμπληρώνει τα αρώματα των μυρωδικών μαγειρεμένα με τα θαλασσινά.
3. Pinot Noir: Γλυκό και άκρος φρουτώδες κρασί αποτελεί εξαιρετική επιλογή για να συνοδεύσει και να ενισχύσει του πιάτου στον ουρανίσκο σας.
4. Αφρώδης οίνος: Η αίσθηση φρεσκάδας που σας προσφέρει μία σαμπάνια είτε ένα ποτήρι Prosecco δίνοντας μία πιο γλυκιά γεύση στο πιάτο, καθιστώντας τον μια αναζωογονητική επιλογή για ζυμαρικά με γαρίδες.
Κρασί και γαριδομακαρονάδα
Το κρασί ανεξαρτήτου ποικιλίας, κτός από το ότι μπορεί να συνοδέψει εξαιρετικά το πίατο σας, μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό παρασκευής ενός πολύπλοκου πιάτου όπως ζυμαρικά με θαλασσινά. Εάν επιθυμείτε ένα πιάτο γαριδομακαρονάδας με σάλτσα σκόρδου και κρεμώδης υφή, το Μοσχάτο ενδείκνυται για να ξεκλειδώσει όλη τη φρεσκάδα των θαλασσινών. Για την παρασκευή ζυμαρικών με κόκκινη πλούσια σάλτσα ντομάτας, βασιλικού και φέτας, επιλέξτε ένα Pinot Noir για να αναδείξει την τα αρώματα των λαχανικών και να συνδυάσει άρτια όλα τα συστατικά του πιάτου. Αν είστε από αυτούς που τολμούν να δοκιμάσουν το κάτι διαφορετικό, ένα ροζέ Barbera λόγω του περιπαικτικού του χαρακτήρα μπορεί να δώσει την ένταση που αρμόζει στα ζυμαρικά σας, δένοντας τις γαρίδες με ροζέ σάλτσα.