Σχετικά με μας

Ποιοι ΕίμαστεΠαραγωγός εξαιρετικών κρασιών από το 2017

Η Οίνος Γρηγοριάδη, ιδρύθηκε το 2017, από τον Γρηγοριάδη Γεώργιο, χημικό-οινολόγο.

Σκοπός του είναι η παραγωγή οίνων ανωτέρας ποιότητας, διεθνών ποικιλιών, ως επί των πλείστων Barbera, Refosco dal peducolo rosso και Cabernet Franc, καλλιεργώντας την διαφορετικότητα στην Χαλκιδική, μέρος ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια.

Ο αμπελώνας είναι καλλιεργητικά προσαρμοσμένος στα βιολογικά πρότυπα με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον και την ανώτερη ποιότητα της παραγόμενης πρώτης ύλης.

Η προβολή του οινοποιείου στο εγγύς μέλλον, είναι η εγκατάσταση αποσταγματοποιείου για την παραγωγή παλαιωμένων αποσταγμάτων, βάσει μακροχρόνιας εμπειρίας στην Ιταλία.

01Η φιλοσοφία μας

Η Οίνος Γρηγοριάδη, ιδρύθηκε το 2017, από τον Γρηγοριάδη Γεώργιο, χημικό-οινολόγο.

Σκοπός του είναι η παραγωγή οίνων ανωτέρας ποιότητας, διεθνών και αυτόχθονων ποικιλιών, ως επί των πλείστων Barbera, Refosco dal peducolo rosso και Cabernet Franc, καθώς και του Ασύρτικου σε συνδυασμό με το SauvignonBlanc καλλιεργώντας την διαφορετικότητα στην Χαλκιδική, μέρος ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια.

Το σύνολο των παραγόμενων οίνων είναι ξηροί, έντονα αρωματικοί με αίσθηση ευχάριστης επίγευσης με σεβασμό στα ποικιλιακά χαρακτηριστικά του καθενός ξεχωριστά.

Ο αμπελώνας είναι καλλιεργητικά προσαρμοσμένος στα βιολογικά πρότυπα με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον και την ανώτερη ποιότητα της παραγόμενης πρώτης ύλης. Η εγκατάσταση αυτού έχει γίνει σε αρμονία με την τοπογεωγραφία της περιοχής,

Το κτήμα είναι σε αμφιθεατρική θέση ως προς την θάλασσα και τον Όλυμπο. Το υψόμετρο είναι κατά μέσο όρο στα 90 μέτρα,  με προσανατολισμό Βορρά- Νότο και σε έδαφος αργιλοαμμώδες με έντονη την παρουσία πέτρας στο υπόστρωμα.

02H τεχνική μας

Οι οινοποιήσεις διεξάγονται κατά τους μήνες του Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, αυστηρά δια χειρός με ταυτόχρονη διαλογή εντός του κτήματος, για να εκφράσουν το δυναμικό των ποικιλιών στο οινοποιείο, μεταμορφώνοντας το σταφύλι σε οίνο, βάσει της γνώσης και του ανώτερου οινοποιητικού εξοπλισμού.

Η προβολή του οινοποιείου στο εγγύς μέλλον, είναι η εγκατάσταση αποσταγματοποιείου για την παραγωγή παλαιωμένων αποσταγμάτων,  βάσει μακροχρόνιας εμπειρίας παραγωγής σε μικροκλίμακα σε μικρή διάταξη απόσταξης η οποία λειτουργεί εν παραλλήλω για να τελειοποιήσουμε την διαδικασία παλαίωσης.

Το moto της Οίνος Γρηγοριάδη είναι η καλλιέργεια της διαφορετικότητας, προσφέροντας στο επισκέπτη μια ενδιαφέρουσα  προσέγγιση της παραγωγής του οίνου ως προϊόν πολιτισμού και ιστορικής συνέχειας από την αρχαία Ελλάδα.

Η ιστορία μας

Καλλιεργώντας τη Διαφορετικότητα

2007
Η αναζήτηση γης Η αναζήτηση γης για να υποδεχθεί το όραμα της Οίνος Γρηγοριάδη και η εύρεση αυτού του μοναδικού λόφου στο αγρόκτημα Ροδόκηπου, έγινε πραγματικότητα το έτος 2007. Σε μικρή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, με θέα τον Όλυμπο, λίγο πριν τη χερσόνησο της Κασσάνδρας.
2008
Η προετοιμασία και η φύτευσηΗ προετοιμασία και η φύτευση του νέου αμπελώνα το έτος 2008 με την πρώτη εικόνα ανάπτυξης την άνοιξη του 2009.Refosco, Barbera, CabernetFranc, Ασύρτικο σε μοναδική συνύπαρξη και αρμονία οι ποικιλίες του Παλαιού Κόσμου.
2009 - 2015
Πρελούδιο Μοντέλου ΠαραγωγήςΕννέα χρόνια προετοιμασίας των σχεδίων του οινοποιείου, καλλιέργειας του αμπελώνα στα πλαίσια των βιολογικών προτύπων, πλειάδα συνεργατών , ήταν ο ελάχιστος χρόνος που απαιτήθηκε για να εκκινήσει η έναρξη των εργασιών δόμησης του οινοποιείου και τελειοποίησης των διαδικασιών οινοποίησης.
2015 - 2017
Έτη Δόμησης του Χώρου ΠαραγωγήςΔιαμόρφωση χώρων υποδοχής και σχεδιασμού ετικετών και εταιρικής ταυτότητας της Οίνος Γρηγοριάδη. Στα πλαίσια της καλλιέργειας της διαφορετικότητας και του σχεδιασμού νέων αρωματικών προφίλ για την αγορά η διαδικασία υπήρξε ατέρμονη.
2017
Η Πρώτη Οινοποίηση του Κτήματος InsituH πρώτη ζύμωση του καρπού στο φυσικό του περιβάλλον, την Οίνος Γρηγοριάδη, με τον νέο εξοπλισμό, στο φυσικό χώρο υποδοχής του, εντός του οινοποιείου σε αρμονία με το εξωτερικό περιβάλλον.
2019
Πρώτη Εμφιάλωση ΟίνουΈτος έναρξης της παρουσίασης της Οίνος Γρηγοριάδη στο κοινό και εκκίνηση της επικοινωνίας των επιλογών, δώδεκα ετών στις ποικιλίες, τους κλώνους, της τεχνικές οινοποίησης, τον εξοπλισμό και την αισθητική παραγωγής.