
Ποιοι ΕίμαστεΠαραγωγός εξαιρετικών κρασιών από το 2017
Η Οίνος Γρηγοριάδη, ιδρύθηκε το 2017, από τον Γρηγοριάδη Γεώργιο, χημικό-οινολόγο.
Σκοπός του είναι η παραγωγή οίνων ανωτέρας ποιότητας, διεθνών ποικιλιών, ως επί των πλείστων Barbera, Refosco dal peducolo rosso και Cabernet Franc, καλλιεργώντας την διαφορετικότητα στην Χαλκιδική, μέρος ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια.
Ο αμπελώνας είναι καλλιεργητικά προσαρμοσμένος στα βιολογικά πρότυπα με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον και την ανώτερη ποιότητα της παραγόμενης πρώτης ύλης.
Η προβολή του οινοποιείου στο εγγύς μέλλον, είναι η εγκατάσταση αποσταγματοποιείου για την παραγωγή παλαιωμένων αποσταγμάτων, βάσει μακροχρόνιας εμπειρίας στην Ιταλία.

01Η φιλοσοφία μας
Η Οίνος Γρηγοριάδη, ιδρύθηκε το 2017, από τον Γρηγοριάδη Γεώργιο, χημικό-οινολόγο.
Σκοπός του είναι η παραγωγή οίνων ανωτέρας ποιότητας, διεθνών και αυτόχθονων ποικιλιών, ως επί των πλείστων Barbera, Refosco dal peducolo rosso και Cabernet Franc, καθώς και του Ασύρτικου σε συνδυασμό με το SauvignonBlanc καλλιεργώντας την διαφορετικότητα στην Χαλκιδική, μέρος ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια.
Το σύνολο των παραγόμενων οίνων είναι ξηροί, έντονα αρωματικοί με αίσθηση ευχάριστης επίγευσης με σεβασμό στα ποικιλιακά χαρακτηριστικά του καθενός ξεχωριστά.
Ο αμπελώνας είναι καλλιεργητικά προσαρμοσμένος στα βιολογικά πρότυπα με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον και την ανώτερη ποιότητα της παραγόμενης πρώτης ύλης. Η εγκατάσταση αυτού έχει γίνει σε αρμονία με την τοπογεωγραφία της περιοχής,
Το κτήμα είναι σε αμφιθεατρική θέση ως προς την θάλασσα και τον Όλυμπο. Το υψόμετρο είναι κατά μέσο όρο στα 90 μέτρα, με προσανατολισμό Βορρά- Νότο και σε έδαφος αργιλοαμμώδες με έντονη την παρουσία πέτρας στο υπόστρωμα.
02H τεχνική μας
Οι οινοποιήσεις διεξάγονται κατά τους μήνες του Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, αυστηρά δια χειρός με ταυτόχρονη διαλογή εντός του κτήματος, για να εκφράσουν το δυναμικό των ποικιλιών στο οινοποιείο, μεταμορφώνοντας το σταφύλι σε οίνο, βάσει της γνώσης και του ανώτερου οινοποιητικού εξοπλισμού.
Το moto της Οίνος Γρηγοριάδη είναι η καλλιέργεια της διαφορετικότητας, προσφέροντας στο επισκέπτη μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση της παραγωγής του οίνου ως προϊόν πολιτισμού και ιστορικής συνέχειας από την αρχαία Ελλάδα.
Η ιστορία μας
Καλλιεργώντας τη Διαφορετικότητα